2011. július 20.

Túl az első CTG-én...

Ma megvolt az első CTG vizsgálat, jópofa volt hallgatni manó szívhangját, hol gyorsabban hol lassabban vert. Elsőnek volt mocorgás akkor aztán felment a pulzusa, de utána úgy döntött szunyál egyet!:) Jött is a szülésznő, Krisztina, és ilyen rezgős sokkolószerűséggel (nem tudom mi lehetett az) a pocakomon keresztül felébresztette, na onnantól fogva meg sem állt.:) Doktor bácsi vett kenetett is nehogy valami fertőzés legyen, meglátjuk mi az eredmény. Minden esetere baba szívverése oké, nekem pedig még egy darab méhtevékenység sem volt látható! Még egy jó darabig tuti egybe leszünk, zárt a méhszáj is totál!
Nem nagyon tudott velünk foglalkozni szegény szülésznő, mert dömping volt éppen az osztályon, rengeteg szülés egyszerre, (nesze neked front) így csak pár dolgot mondott el. De azt azért hozzátette, hogy jövőhét szerdán mikor újra megyünk akkor talán nem lesz ilyen és akkor megmutatja a szülőszobát is,, meg mindent.
Amit megtudtam (bár idáig is tudtam talán) ha jön a szülés, és túl vagyunk rajta akkor pocakra kerül a baba, utána köldökzsinór elvágása, rendberakás, és egyebek. Innentől egy kis nyugi, és velünk van a baba, lehet cicire rakni meg ilyenek. Ezek után pedig lekerülünk a szobákba. Vajúdás alatt lehet inni, szőlőcukrot, csokit lehet enni.
Hát így elsőre ennyi jut eszembe!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése